LUKOIL-Moldova S.R.L.
LUKOIL-Moldova S.R.L.

Istoric

LUKOIL-Moldova a fost creată în anul 1995 ca filială a companiei ruse de petrol LUKOIL S.A. 

Actualmente, LUKOIL-Moldova operează cu 3 baze petroliere şi un terminal de gaz, precum şi 106 de staţii de alimentare. La cele mai multe benzinării sunt disponibile marketuri moderne, care pun la dispoziția clienților o varietate de produse și servicii conexe și sunt dotate cu puncte de acces WiFi.

Stațiile de alimentare sunt amplasate în toate regiunile țării, ceea ce oferă companiei să mențină pozițiile de lider pe piața produselor petroliere și a gazelor lichefiate din Republica Moldova.
Adițional, compania oferă servicii de livrare și alimentare cu combustibil a aeronavelor pe teritoriul complexului Aeroport (mun.Chișinău).

În 1997, LUKOIL-Moldova a deschis primele trei stații de alimentare, inițiind astfel dezvoltarea propriei rețele de vânzare cu amănuntul.

În mai 1999, compania a finalizat construcția și a pus în funcțiune un depozit petrolier în or.Bălți. La sfârșitul anului 1999, LUKOIL-Moldova încheiat construcția și reconstrucția a 11 benzinării.

La începutul anului 2000 în rețeaua stațiilor de alimentare a LUKOIL-Moldova a intrat încă 27 de benzinării și o bază petrolieră (inclusiv un terminal de gaz). În anul 2001, numărul de stații de alimentare a companiei a crescut cu 16 unități. Ca urmare, la sfârșitul anului 2001, rețeaua de distribuție LUKOIL- Moldova a constituit 59 de stații de alimentare cu carburant și două depozite petroliere (inclusiv un terminal de gaz).

În 2004, din cauza concurenței sporite, precum și de a deține o poziție de lider pe piața Republicii Moldova, sa decis extinderea rețelei de benzinării LUKOIL-Moldova până la 100 de unități.

În aprilie 2005, compania a achiziționat activele complexului petrolier Aeroport Internațional Chișinău și a devenit un nou furnizor de combustibil pentru aeronave pe piața Republicii Moldova. Ulterior, în iunie 2007 a fost dat în exploatare complexul petrolier Aeroport din mun.Chișinău.

În 2014, LUKOIL-Moldova a efectuat reconstrucția și modernizarea terminalului de gaz din satul Socoleni. În octombrie 2015 a finalizat reconstrucția depozitului petrolier “Aeroport”.

În 2015, Președintele RM Nicolae Timofti a decorat „LUKOIL-Moldova” cu Ordinul «Gloria Muncii» pentru merite deosebite în dezvoltarea pieței produselor petroliere din Republica Moldova şi contribuţie la aprovizionarea neîntreruptă a consumatorilor cu carburanţi.